5
(1)

Ödeme emrinin ne anlama geldiğini daha önce yazmıştık. Ödeme emri türleri gibi itiraz süreleri de farklıdır. Ödeme emri size geldikten sonra itiraz süreniz başlayacaktır. İtiraz için süreniz, Ödeme emrinin size tebliğ edildikten sonraki gün başlar. Örneğin 30/06/2019 da ödeme emri size tebliğ edilirse itiraz süreniz 01/07/2019 da başlayacaktır. Ödeme emri size geldikten sonra itirazı yapacağınız yer de farklı olabilecektir. Ödeme Emrinin türüne göre itirazı nereye yapacağınız değişir.

  1. İlamsız-adi takiplerde (örnek :7) itiraz süresi 7 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 günlük yasal süresi içerisinde mutlaka itiraz edilmelidir. 7 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip kesinleşmiş olur ve borçlu taraf ödeme emrinin gerektirdiği tüm sorumluluğu karşılamakla yükümlüdür. Örnek İtiraz Dilekçesi
  2. Kambiyo takiplerine ilişkin takiplerde (örnek : 10) itiraz süresi 5 gün ödeme süresi ise 10 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 5 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip devam eden 5 gün sonra ( toplamda 10 gün sonra ) kesinleşmiş olur ve borçlu taraf ödeme emrinin gerektirdiği tüm sorumluluğu karşılamakla yükümlüdür. (sitemizde bu tür takiplere itiraz dilekçesini bulabilirsiniz)
  3. Kira alacaklarına ilişkin başlatılan adi takiplerde (örnek : 13) itiraz süresi 7 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 günlük yasal süresi içerisinde mutlaka itiraz edilmelidir. 7 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip kesinleşmiş olur ve borçlu taraf ödeme emrinin gerektirdiği tüm sorumluluğu karşılamakla yükümlüdür. (sitemizde bu tür takiplere itiraz dilekçesini bulabilirsiniz)
  4. İpoteğin paraya çevrilmesine ilişkin başlatılan takiplerinde (örnek : 6 / örnek : 9) itiraz süresi 7 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 günlük yasal süresi içerisinde mutlaka itiraz edilmelidir. 7 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip kesinleşmiş olur ve belirtilen taşınmazın satışa çıkartılması kaçınılmazdır. (sitemizde bu tür takiplere itiraz dilekçesini bulabilirsiniz)
  5. Rehnin paraya çevrilmesine ilişkin takiplerinde (örnek : 8) itiraz süresi 7 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 günlük yasal süresi içerisinde mutlaka itiraz edilmelidir. 7 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip kesinleşmiş olur ve belirtilen aracın satışa çıkartılması kaçınılmazdır. (sitemizde bu tür takiplere itiraz dilekçesini bulabilirsiniz)

Yazıyı Beğendiniz mi ?

Click on a star to rate it!

Ortalama Puan 5 / 5. Vote count: 1

Henüz Puan yok. İlk Puanı sen ver

Beğendiğiniz için teşekkürler..

Bizi sosyal medyadan takip etmek ister misiniz ?

Bu yazının sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu gönderiyi nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

2 thoughts on “Ödeme Emrine İtiraz Süresi”
  • İremm says:

    Mehmet bey örnek 10 kesinleşme süresi 10 gün diye biliyorum ama tekrar gözden geçirir misiniz

    14 Mayıs 2020 at 01:49
    • Merhaba evet haklısınız. bir kısmı atlamışız. Ödeme süresi 10 gün itiraz süresi 5 gün dememiz gerekir. Düzeltme için teşekkür ederim

      17 Mayıs 2020 at 21:55
Leave A Comment